- Når vinteren fargar eit landskap -
23.januar var ein kald vinterdag med nysnøen og frostrøyken som pakka inn jærlandskapet. Denne morgonen var spesiell pga at det var så stille og trea var dekka av snøen. Dette er utsikta frå huset mitt på Lyefjell. Litt meir til venstre ville eg hatt med nederst, men der ligg eit nabohus. Brynebyen til høgre under frostrøyken. Frå Lyefjell kan me faktisk sjå når bølgene er høge på sjøen.
Bildet inngår i albumet -Vinteren er mangfaldig - - Her er det vinteren med stilla, stormar og skodda som eg vil formidla.
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 f/ 2,8 IS USM
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeDigital ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger581
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_235653} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Ole-Kristian T.

Skal si du har en storslått utsikt fra huset ditt :) Et flott landskapsbilde dette, med nydelig lys i forgrunnen og glimtvis bakover i bildet. Blåtoner er vakkert, og sammen med snøen maler vinteren her sine strøk over jærlandskapet. Severdig bilde :)
Avsluttet .

Et nydelig lys den dagen Tone og du har klart å få tatt noen bilder du også:-)Dette likte jeg veldig godt,du er høyt oppe og har en flott utsikt utover deler av jæren og havet der ute.Du har fanget det flotte januarlyset og jeg liker spesielt godt hvordan sola skinner på snøen i forgrunnen.Syns også det at du har med denne forgrunnen skaper dybde i bildet og formidler godt høyden og det ellers flate landskapet på jæren:-)Liker dette godt.
Hilsen Tone!
Bjorn F.

Vakkert og kaldt vinterlandskap i fine vinterlige farger og flott lys.
Hilsen Bjørn.
Ann T.

Hei Tone - dette er bare helt nydelig! Et meget vakkert landskap som du har fanget skarpt og fint. Flotte farger og delikat lys. Komposisjonen er vellykket også. Top marks from me!!
Hilsen, Ann
Frode F.

Hei Tone,
Dette likte jeg, med froströyken som ligger lavt og pakker inn landskapet i bomull og härlig vintersol på resten. Man lengter nesten tilbake til Lye når man ser dette. (Bodde i mårvegen för vi flyttet til Sverige for noen år siden.)

/Frode
Inger-Lise S.

Hei Tone! Et vakkert vintermotiv du har tatt her:) Nydelig lys og behagelige farger. Jeg liker komposisjonen du har valgt.

Inger-Lise:)
Ivar B.

Oi,oi. Dette var rett og slett et nydelig landskapsbilde. Utrolig velbalansert, kaldt og med fin oversikt over landskapet. Bildet skildrer jærlandskapet på en strålende måte. Liker at man ser havet. Dette kan du være stolt over. Mvh Ivar.
Geir N.

Et flott vinterbilde som er godt komponert god dybde og et nydelig lys.
mvh
Geir
yngve f.

Nydelig bilde,
flott lys,
godt komponert.
Meget bra.

yf
Anne-Lise S.

Jøss for en flott utsikt du har fra huset ditt! Rene stedet for rekreasjon, og for at utløserfingeren skal gå amok i takt med lys og årstid. Deilig vinterlandskap med fint lys og vàre farger. Liker godt også hvordan tåka ligger der nede og skjuler noe for meg. Det gjør meg nysgjerrig på hva som befinner seg under..

Anne-Lise
Rune S.

Nydelig landskapsbilde. Litt av en utsikt ifra huset ditt, ja! Flott komposisjon og dyp og fine vintertoner. Mektige, flotte skyer og en fin dis. Skarpt og fint. Meget seværdig.

Mvh
Rune S
Andreas S.

Hei Tone!

Misunner deg virkelig utsikten fra der du bor! Flott dybdeskarphet og nydelig inndeling mellom himmel og landskapet ellers. Tåkehavet over byen er veldig pent, og tilfører absolutt mye.

Mvh. Andreas D.
Ingunn S.

Så heldig du er som har en slik fantastisk utsikt fra der du bor:-)
Fargene og lyset er bare nydelig, synes bildet er velkomponert og flott.

Hilsen IngunnS:)
Inge S.

Hei.
For en flott utsiktsplass du har. Et vakkert vintermotiv dette
med et godt og fint lys. Her var det mye og studere.
Flott.

Mvh Inge
Inger Anne Maritsdotter V.

Og endeleg kom vinteren også til Jæren Tone,
det er akkurat slik, i allefall eg vil oppleve vinteren,
flott formidla med eit stemningsfullt lys og den lave tåkedisen som sammen farga landskapet i vakre pastelltonar:-)
Veldig bra komp. og bra eksponert bilde!

God helg til deg!

Mvh Inger Anne
Avsluttet .

Jeg er nybegynner men vil bare si at jeg synes dette bilde var kjempeflott. Det ble nesten julestemning. Er bilde tatt i slutten av dagen eller har du brukt linse/eller programvare for å få mørkheten i snøen nermest. Den ser så brun ut. Nesten som om solen er på vei ned.
Stine J.

Hei Tone,

Et vakkert vinterbilde. For en utsikt du har! (Misunnelig) :).

Bra komponert og godt eksponert.

mvh Stine
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar. Dette var ein av desse kalde og stille vintermorgonar me har hatt denne veka. Nå i kveld etter mykje snø og kulde, så regnar det igjen.
Huset vårt låg flott til då me flytta inn med ein lang skråning nedanfor med myr, fjell og steinar. Etter 2 år vart området byggefelt og stilla vart bytta ut med byggeaktivitet. Nokså nedtur for oss, men området var regulert til byggefelt 10 år tidlegare.
Men over husa ser me like til HøgJæren mot aust og Bryne, Nærbø og Varhaug mot sørvest.
Frode: jammen litt av eit samantreff at du har budd i Mårvegen, pga at eg bur i det siste huset i Mårvegen.
:) Tone

Monika Frisvold V.

Hei
Vakkert vinterbilde med god stemning, flott lys og nydelig utsikt! :))
mvh monika
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu